Social 5 Aprilie 2016 16:32
Minerii si energeticienii de la Complexul Energetic Oltenia vor incepe marti, 11 aprilie, un mars de protest in care vor parcurge, pe jos, traseul de la Targu Jiu la Bucuresti. Marsul de 320 km este un protest fata de disponibilizarea a 800 de mineri de la Complexul Energetic Oltenia.

Traseul minerilor va fi Targu Jiu - Craiova -Slatina-Pitesti- Bucuresti si "este urmarea avalanselor de distrugere a ultimei redute energetice a Romaniei". "Inchiderea Complexului Energetic Oltenia echivaleaza in alta sfera cu desfiintarea Academiei Romane sau cu disparitia istoriei si a limbii noastre din scolile romanesti. Punerea in pericol a independentei energetice a Romaniei poate fi interpretata ca o subminare a economiei de stat cu consecinte catastrofale, inimaginabile si iremediabile. Noi vom rescrie destinul Complexului Energetic Oltenia", se arata in comunicatul de anunt al marsului, emis de Federatia Nationala Mine Energie (afiliata Cartel ALFA).

"Domnilor guvernanti, daca vreti sa disponibilizati sau sa trimiteti in somaj pe cineva, disponibilizati Guvernul sau trimiteti in somaj Premierul, Parlamentul sau Presedintele Romaniei. Voi, guvernantii,aveti obligatia fata de cetateni, asa cum spune art. 47, alin.l din Constitutia Romaniei:”! Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent.”, se mai spune in comunicat.

Administratia Complexului Energetic Oltenia (CEO) a propus, pe 24 martie, ca aproximativ 800 de salariati ai firmei prestatoare de servicii detinute de companie, Minprest Rovinari, sa fie disponibilizati in acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sindicalistii poarta negocieri cu administratia Complexului Energetic Oltenia, dupa ce managamentul a propus, din iulie, ca in total 2000 de persoane sa fi disponibilizate, dintre acestia, 1.070 fiind pensionabili pana la data de 31 decembrie 2019, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.