Social 5 Aprilie 2016 13:16
Cum se poate preveni maladia Alzheimer, potrivit noilor cercetari.

In cadrul unui studiu publicat in Journal of Alzheimer's Disease, s-a descoperit ca activitatile fizice, inclusiv mersul pe jos, dansul sau chiar gradinaritul pot ajuta la reducerea riscului declansarii bolii neurodegenerative Alzheimer cu 50%.

Cercetatorii au studiat 876 de participanti pe parcursul unei perioade de 30 de ani, timp in care s-au efectuat teste de memorie si scanarea creierului. De asemenea, s-au urmarit activitatile fizice intreprinse de participanti. Concluzia: potentialul de crestere al activitatii fizice a fost relationat cu un risc mai mic de declansare a bolii Alzheimer, scrie prevention.com.

"Acesta este primul studiu in care am fost capabili sa corelam beneficiul predictiv al diferitelor tipuri de activitate fizica, cu reducerea riscului de Alzheimer", spune Cyrus A. Raji, autorul principal al studiului.

Precum au raportat si participantii, chiar si gradinaritul a avut capacitatea de reducere a riscului de dezvoltare a unor tulburari la nivelul creierului. Acest hobby, pe langa beneficiile fizice oferite, energizeaza mintea. Nu te poti plictisi niciodata, avand in vedere varietatea de combinatii cere se pot incerca si multitudinea plantelor existente care se pot cultiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.