Social 4 Aprilie 2016 15:56
Temperaturile vor ajunge la 28 de grade Celsius in anumite regiuni, in zilele de marti si miercuri, cu 10 grade Celsius mai mult decat ar fi normal pentru aceasta perioada.

Potrivit ANM, marti vor fi valori maxime de 11- 12 grade Celsius pe litoral, de 28 de grade Celsius in sud-vestul Romaniei, iar in Bucuresti vor fi temperaturi chiar si de 27 de grade Celsius.

"Pentru ziua de miercuri, vremea se va mentine mult mai calda decat normalul pentru aceasta perioada, adica vom avea 13 grade Celsius in zona de tarm a Dunarii si de 28 de grade Celsius in sud-vest si sudul extrem al tarii", a declarat meteorologul Adrian Boariu.

Temperaturile sunt cu 10 grade Celsius peste cele care ar fi normale in aceasta perioada, a mai spus meteorologul, citat de MEDIAFAX.

"O explicatie ar fi faptul ca dinspre partea de nord a Africii este o circulatie a aerului din sector predominant sudic, care avanseaza o masa de aer foarte clad. Influenta acestei mase de aer foarte cald, combinat cu o perioada mai lunga de stralucire a soarelui duce la aceste temperaturi ridicate, care nu sunt normale pentru aceasta perioada", a mai spus Boariu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.