Social 4 Aprilie 2016 13:08
La noua zile de cand a plecat in alergare din Galati, in semn de solidaritate fata de victimele atentatelor din Belgia, Cristian Onofrei, numit “ Jandarmul anului 2016”, a ajuns duminica in Capitala, unde a fost primit si imbratisat de Ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Thomas Baekelandt.

Jandarmul Cristian Onofrei a parcurs, in alergare, timp de noua zile, distanta de 300 de kilometri dintre Galati si Bucuresti, un gest pe care l-a facut pentru a condamna masacre ca cele de la Bruxelles. Cursa lui s-a incheiat in Parcul Herastrau din Capitala, duminica la pranz, de ziua Jandarmeriei Romane.

“In ciuda greutatilor pe care le-am intampinat, din cauza drumului foarte anevoios, in sensul ca am alergat foarte mult pe asfalt, sunt foarte bucuros ca am reusit sa ajung aici. Am alergat in memoria victimelor de la Bruxelles. A fost o tragedie si daca as mai fi avut ocazia sa mai pun cateva steaguri pe mine, cu siguranta as fi facut-o. In aceeasi masura trebuie sa comemoram si celelalte atentate care au avut loc, din pacate ”, a declarat jandarmul, imediat dupa incheierea cursei de 300 de km, potrivit MEDIAFAX.

La intrarea in Parcul Herastrau din Capitala, jandarmul din Galati a fost intampinat de Ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Thomas Baekelandt si sotia sa. Acestia l-au imbratisat, i-au inmanat un buchet de flori si i-au multumit pentru gestul sau. “Multumesc Jandarmeriei Romane, de asemenea, vreau sa multumesc poporului si oficialilor romani pentru sprijinul si simpatia pe care ni le-au aratat dupa antentatele de la Bruxelles”, a spus Thomas Baekelandt.

Tanarul de 33 de ani din Galati nu este la primul gest de acest fel. Plutonier major in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati, Cristian Onofrei este cunoscut pentru numeroase actiuni caritabile pe care le-a organizat. De atfel, in Capitala, la finalul cursei l-au asteptat si numerosi galateni care au venit special sa-l sustina.

“Merita sustinerea noastra pentru absolut toata activitatea lui. Si ca om, daca il vezi pe strada, se intoarce si te ajuta. Vorbeste frumos, este respectat, toti il respecta. Organizeaza aceste evenimente pur si simplu pro bono. Ma face sa ma simt mandra ca sunt din Galati, misca foarte multe suflete din Galati care poate altadata nu s-au gandit sa faca ceva bine”, a declarat o tanara venita sa-l vada.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Pentru actiunile umanitare pe care le face dar si pentru incercarea lui, Cristian Onofrei a fost desemnat “Jandarmul de onoare al anului 2016”. „Este apogeul carierei mele profesionale. Oameni nevinovati au cazut prada luptei altora si, din pacate, noi nu putem face prea multe. Dar, prin aceste actiuni sociale, prin o gandire mai pozitiva, prin promovarea sportului, prin tot ceea ce inseamna frumos, eu sunt convins ca vom reusi sa izbavim si sa aducem societatea pe un ascendent mult mai pozitiv. Incerc sa fac tot posibilul sa merg pe aceeasi cale, mai departe, in aceeasi masura.”, a spus Cristian Onofrei dupa ce i-a fost inmanat premiul.

Alaturi de el, la evenimentul din Capitala, au fost sotia, copilul de numai trei ani, dar si parintii. “Ma bucur ca a reusit sa duca la capat cursa pe care si-a propus-o si il felicitam. L-am intrebat daca crede ca poate sa duca cursa si a zis daca nu puteam, nu imi luam angajamentul. Asa cum a zis, a si facut”, a declarat sotia jandarmului, Valentina Onofrei.

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Pe langa premierea plutonierului Cristian Onofrei, in Parcul Herastrau din Capitala, reprezentantii Jandarmeriei Romane au marcat 166 de ani de la infiintarea institutiei. Cu acest prilej au organizat exercitii demonstrative, au prezentat tehnica militara folosita in misiuni operative, dar si atelierele interactive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.