Social 3 Aprilie 2016 11:03
Majoritatea oamenilor folosesc bastonasele de vata intr-un mod necorespunzator, introducand aceste betisoare in interiorul urechilor pentru a se simti "curati", potrivit Descopera.

Putine persoane sunt constiente de faptul ca betisoarele de vata constituie un pericol major pentru sanatate.

In video-ul de mai jos, William H. Shapiro, profesor la clinica NYU Langone din SUA, afirma: ”Regula de aur este sa nu introduceti nimic mai mic decat cotul dumneavoastra in interiorul urechii”.

Potrivit afirmatiei profesorului, ceea ce de fapt fac aceste ustensile igienice este sa impinga ceara in interiorul urechii, spre timpan. Pentru a auzi sunete, timpanul trebuie sa vibreze, iar betisoarele de vata imping cerumenul spre timpan, blocandu-l, scrie mediafax.

”Deci nu e rau sa fie cerumen in ureche si nicidecum prezenta lui nu este un semn al murdariei. Ceea ce trebuie sa stiti este ca oamenii nu trebuie sa-si scoata de sine statator ceara din urechi”, afirma profesorul William H. Shapiro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.