Social 31 Martie 2016 14:21
CSM a sesizat Inspectia Judiciara privind declaratiile lui Sebastian Ghita despre ancheta DNA.

Vicepresedintele CSM, procurorul Luminita Palade, a sesizat joi Inspectia Judiciara "in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, pentru a stabili daca si in ce masura prin afirmatiile lansate in spatiul public de catre domnul deputat Sebastian Ghita a fost adusa atingere independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat de presa transmis de CSM.

Sesizarea vizeaza afirmatiile facute de Sebastian Ghita "in cadrul interviului difuzat in cadrul „Stirilor” postului de televiziune „B1 TV” in data de 29 martie 2016 la orele 22.00, precum si cele cuprinse in discursul sustinut in sedinta Plenului Parlamentului Romaniei in data de 30 martie 2016", precizeaza CSM.

Sebastian Ghita a facut referire, in discursurile sale, la modalitate in care se desfasoara ancheta, la faptul ca au aparut in spatiul public date din dosar si a precizat ca procurorii i-au cerut, indirect, sa il faca denunturi impotriva fostului premier, Victor Ponta.

De altfel, numele fostului premier apare in dosarul lui Sebastian Ghita, in declaratia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor ca Victor Ponta i-ar fi oferit functii la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si la Departamentul de Lupta Antifrauda.

Plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri cererile DNA privind retinerea si arestarea parlamentarului Sebastian Ghita in dosarul in care acesta este acuzat de dare de mita, folosire, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, santaj, cumparare de influenta, dar si de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, informeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Handbal: CSM Slatina a bifat a doua victorie la Cupa Slatina
Handbal: CSM Slatina a bifat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.