Social 30 Martie 2016 13:40
Iata recomandarile expertilor cu privire la modul in care poti scapa de petele pigmentare inestetice de pe piele.

In primul rand, cea mai buna metoda de preventie a aparitiei petelor maronii consta in utilizarea zilnica a cremelor cu factor de protectie solara, nu numai vara, intrucat pielea iritata de poluare si probleme hormonale, fumat, dar nu numai, devine extrem de sensibila la actiunea ultravioletelor.

In cazul in care ai un eveniment important la care vrei sa participi si doresti sa arati cat mai bine, poti opta pentru un gomaj, care va elimina celulele moarte si execesul de sebum, pielea va capata instantaneu un aspect sanatos, iar petele maro vor fi mai putin vizibile, spune Elizabeth Briden, profesor adjunct asociat de dermatologie la Universitatea din Minnesota. In plus, machiajul se va intinde uniform dupa exfoliere, acoperind totodata petele, scrie prevention.com.

De asemenea, peeling-ul estompeaza petele, reduce liniile fine si confera luminozitate si stralucire tenului. Peelingul chimic reprezinta o metoda de intinerire faciala. Acesta presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substante chimice pentru stimularea regenerarii celulare.

Daca aceste pete vi se par extrem de deranjante, se poate opta pentru indepartarea acestora cu ajutorul interventiilor laser, insa protectia impotriva UV va continua si in timpul tratamentelor si dupa terminarea interventiilor, intrucat posibilitatea reaparitiei petelor exista, scrie csid.ro. Asadar nu uita sa folosesti in fiecare dimineata creme de protectie solara SPF 30 pentru a preveni aparitia unor noi pete!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.