Social 29 Martie 2016 08:50
Medicul James Betts, de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, sustine ca ideea conform careia micul dejun este cea mai importanta masa a zilei ar putea fi falsa, intrucat acest lucru nu a fost niciodata demonstrat stiintific, scrie Gandul.

Expertul nutritionist spune ca o influenta importanta in impamantenirea acestei idei o au campaniile publicitare in care micul dejun apare ca fiind cel mai important moment culinar al zilei.

James Betts este expert in nutritie si metabolism si a explicat pentru revista New Scientist ca, desi beneficiile mesei de dimineata par logice, oamenii de stiinta contesta partial acest lucru, dat fiind faptul ca el se bazeaza pe date pur observationale. Acest lucru se traduce prin faptul ca un cercetator studiaza stilul de viata al unei persoane.

Medicul spune ca, chiar si asa, exista foarte putine dovezi care arata ca micul dejun aduce, intr-adevar, beneficii importante sanatatii unei persoane, conform Gandul.

De asemenea, se crede ca micul dejun te ajuta sa slabesti. "Uitandu-ne la dovezile actuale, faptul ca mancam dimineata nu ne va ajuta sa pierdem kilograme si faptul ca sarim peste micul dejun nu inseamna ca ne vom ingrasa", spune medicul James Betts.

El a explicat ca, avand in vedere ca oamenii din ziua de astazi tind sa fie mult mai sedentari decat erau in trecut, micul dejun este cu atat mai putin important, scrie MEDIAFAX.

Medicul este de acord cu faptul ca mancarea ajuta in cazul in care o persoana urmeaza sa mearga la o intalnire importanta, la un interviu, examen sau daca participa la o activitate sportiva, intrucat este o sursa de energie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.