Social 29 Martie 2016 09:04
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv achitarea tuturor inculpatilor din dosarul cunoscut sub numele de "Steriletul", in care sunt judecati mai multi fosti oficiali din Ministerul Sanatatii, dar si un medic din Targu Jiu, acuzat ca i-ar fi mituit pe acestia.

Judecatorii instantei supreme au dispus achitarea lui Virgil Remus Baciu, (fost consilier personal pe probleme de control al fostului ministru al sanatatii Daniela Bartos), acuzat de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, a Daianei Elena Druta, (medic primar la Spitalul Clinic "Dr. I. Cantacuzino" Bucuresti), acuzata de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave si a lui Cristinel Spiridon Vodislav, (reprezentant legal al SC Vodimedicor SRL Targu Jiu), acuzat de savarsirea a doua infractiuni de dare de mita, doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani si instigare neurmata de executare la infractiunea de marturie mincinoasa, impreuna cu Adriana Ileana Deac, (avocat in cadrul Baroului Bucuresti), judecata pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

La 19 octombrie 2007, DNA i-a trimis in judecata pe cei patru, dosarul vizand modul in care firma unui medic chirurg din Targu Jiu a furnizat Ministerului Sanatatii sterilete la preturi foarte mari in comparatie cu cele de pe piata libera, anchetatorii sustinand ca achizitiile la supra-pret s-au facut in schimbul achitarii unor spagi catre reprezentantii Ministerului Sanatatii.

"In perioada 13 decembrie 2002 – 31 ianuarie 2003, inculpatii Baciu Remus Virgil si Druta Daiana – Elena, in calitate de presedinte, respectiv membru al Comisiei de licitatie nationala organizate de Ministerul Sanatatii si Familiei in anul 2002 pentru achizitionarea de produse contraceptive, au inlesnit, cu incalcarea normelor legale, atribuirea catre S.C. Vodimedicor SRL Targu Jiu a unui contract de achizitie publica in valoare totala de 747.723,96 RON (223.000 USD), avand ca obiect achizitia a 16.200 de sterilete tip Cooper T 380 A. Prin acest contract, Ministerul Sanatatii si Familiei a achizitionat sterilete la pretul unitar de 46,15 RON, in conditiile in care pretul de import unitar al steriletului era de 1,54 RON, iar pretul mediu unitar al produselor similare valorificate la acea data prin reteaua farmaceutica era de 9,06 RON. Astfel, bugetul Ministerului a fost prejudiciat cu suma de 597.116,80 RON (178.000 USD)", a comunicat DNA, la momentul inaintarii rechizitoriului catre instanta de judecata.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.