Social 28 Martie 2016 12:24
Laura Codruta Kovesi, a declarat luni dimineata, in fata membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acolo unde incearca sa obtina un aviz pozitiv pentru un nou mandat la conducerea DNA, ca una dintre prioritati "este recuperarea prejudiciilor in dosare".

"In noul mandat imi propun asigurarea stabilitatii in cadrul institutiei, cresterea transparentei, consolidarea statutului procurorului si recuperarea prejudiciilor. (...) In 2015 au fost cei mai multi inculpati trimisi in judecata de la infiintarea DNA. Avem de sase ori mai multi demnitari investigati si trimisi in judecata in ultimii ani”, a declarat Laura Codruta Kovesi in fata membrilor CSM.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, cea care a propus-o pe Kovesi pentru un nou mandat, a declarat la inceputul sedintei CSM, ca motivele sustinerii actualului sef al DNA sunt rezultatele din ultimii ani.

"A scazut numarul de achitari in acesti trei ani. Am constatat ca ministru ca valoarea masurilor asiguratorii in ultimul an este de jumatate de milliard de euro ceea ce nu este deloc o cifra mica pentru Romania. Este o unitate de parchet care se bucura de 61% din increderea populatiei si depaseste cu mult increderea in alte institutii publice", a declarat Raluca Pruna.

Propunerea ministrului Justitiei, Raluca Pruna, de reinvestire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a Laurei Codruta Kovesi a fost trimisa la data de 29 februarie la CSM si inregistrata la institutia care urmeaza sa dea un aviz consultativ in acest caz


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.