Social 27 Martie 2016 12:20
La Targul Angajatori de Top care s-a desfasurat vineri si sambata, la Bucuresti, mii de tineri au batut holurile Salii Palatului, cu CV-urile in brate, in cautarea unui loc de munca. Cele mai multe oportunitati de angajare le-a oferit piata de IT.

Mii de persoane au vizitat, vineri si sambata, cel mai mare targ de locuri de munca, Angajatori de Top, care a avut loc la Sala Palatului din Bucuresti. Companii de IT ca Microsoft, Bitdefender sau Dell, multinationale precum Accendure sau companii din industria auto ca Renault, dar si companii precum Pizza Hut sau McDonalds au fost prezente la targ. Printre standurile companiilor s-au plimbat tineri, majoritatea proaspat absolventi de facultate sau in ultimii ani de studii, care cautau sa faca pasul important de la tanarul student fara experienta la tanarul profesionist de pe piata muncii, informeaza MEDIAFAX.

La standul JTI, spre exemplu, un tanar student era interesat de internship-uri, marea lui temere fiind ca din lipsa experienta nu-l va angaja nimeni. ''Important este sa ai experienta in momentul in care termini facultatea, altfel iti va fi mai greu sa-ti gasesti un job fiindca se cauta un minim de experienta. Trebuie sa ai mai mult pe CV decat studiile de facultate'', l-a sfatuit unul dintre reprezentantii companiei.

De altfel, problema cu experienta este in toate domeniile de lucru. La Renault, spre exemplu, unde se cauta de la ingineri pana la specialisti in vanzari sau marketing, se cere, in general, un minimum de doi ani de experienta. Pentru tinerii care nu au suficienta experienta, exista, in afara programelor de internship, programe de training. Asta inseamna ca esti angajat pe o perioada de proba la o companie cum ar fi Accenture, o cunoscuta multinationala americana, si in perioada de trei luni de proba, treci printr-o perioada de training. ''Daca te descurci, daca prinzi repede ce trebuie sa faci, daca te adaptezi si lucrurile merg bine, dupa perioada de proba, poti fi angajat pe perioada nedeterminata'', le-au explicat reprezentantii companiei tinerilor care se adunasera cu CV-urile in brate la standul Accenture.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.