Social 25 Martie 2016 12:06
Directia Nationala Anticoruptie a cerut vineri arestarea in lipsa a lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu.

In ordonanta procurorilor se arata ca "in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander impreuna cu tatal sau a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan".

Procurorii mai transmit ca pana in prezent au fost facute numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, "insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala".

Procurorii DNA au inaintat vineri Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a lui Bogdan Alexander Adamescu, pe o perioada de 30 zile.

Dosarul in care este cercetat fiului omului de afaceri Dan Adamescu a fost disjuns dintr-o cauza penala in care au fost trimisi in judecata patru judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia a VII-a civila, in legatura cu pretinderea si primirea unor sume de bani si bunuri in schimbul favorizarii unor interese de afaceri, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.