Social 25 Martie 2016 11:24
In total, 232 medici au fost reclamati la colegiile medicilor din tara in 2015, iar 23 dintre acestia au fost sanctionati, numarul fiind in scadere fata de 2014, cand au fost 33 de sanctiuni in urma a 192 de plangeri, potrivit raportului de activitate al Colegiului Medicilor din Romania (CMR).

Raportul de activitate pe 2015 al Colegiului Medicilor din Romania arata ca 23 de doctori din 232 de medici reclamati, au fost sanctionati, 11 au primit mustrare, opt au primit avertisment si doi au primit interdictia de a exercita profesia sau alte activitati medicale. Prin comparatie, in 2014 au fost 33 de sanctiuni la 192 de plangeri.

De asemenea, potrivit raportului pe 2015, au ramas nesanctionate 113 cauze, iar in sapte dintre acestea s-a retrimis dosarul la colegiul teritorial pentru luarea unei decizii. Totusi, in 11 cazuri a fost respinsa contestatia, iar pentru un caz a fost retrasa.

„Sanctiunile incep de la mustrare, amenda, suspendarea temporara a calitatii de membru al Colegiului si ridicarea dreptului de a practica. Cele mai multe reclamatii sunt pe cazuistica de specialitati chirurgicale, apoi urmeaza cele de medicina de urgenta, apoi sunt cele obstreticale si cele de medicina de familie, dar si reclamatii pentru un intreprins prejudiciu, modul in care se poarta si comunica medicul cu familia si cu pacientul”, a declarat pentru MEDIAFAX Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.