Social 24 Martie 2016 13:02
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amanat in prima instanta interviul pe care procurorul sef al DNA

"Avand in vedere cererea de amanare formulata de ministrul justitiei, doamna Raluca Pruna, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat amanarea discutarii propunerii de reinvestire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA, pentru data de 28 martie 2016, ora 10:00", a anuntat Consiliul Superior al Magistraturii intr-un comunicat de presa.

Amanarea interviului vine dupa convocarea Consiliul extraordinar Justitie si Afaceri Interne (JAI), ca urmare a evenimentelor care au avut loc in Bruxelles marti, 22 martie, discutii la care va participa si ministrul Justitiei, Raluca Pruna, neputand astfel sa fie prezent la CSM, relateaza MEDIAFAX.

"Ministrul justitiei s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru reprogramarea interviului in vederea reinvestirii procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ce urma sa aiba loc la aceeasi data. Noua data a interviului va fi stabilita de CSM", a anuntat ministrul Justitiei miercuri seara, printr-un comunicat de presa.

Raluca Pruna a propus-o pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat la conducerea DNA. Potrivit procedurii, procurorul sef al DNA trebuie sa isi sustina proiectul de management in fata Sectiei pentru procurori a CSM, sa fie intervievata de sectie iar, ulterior, avizul CSM sa fie transmis ministrului Justitiei. Cel care semneaza decretul de numire in functie este Presedintele Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.