Social 24 Martie 2016 10:56
Fostul presedinte al CJ Botosani, Florin Turcanu, acuzat ca a beneficiat de lucrari de constructii si amenajare la un imobil din partea administratorului unei firme care ar fi primit contracte de lucrari, a fost arestat, miercuri, pe 30 de zile.

Tribunalul Suceava a decis, miercuri seara, sa admita propunerea procurorilor DNA Suceava de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile a fostului presedinte al CJ Botosani, Florin Turcanu.

Acesta a fost retinut marti seara de procurorii DNA Suceava, pentru trafic de influenta.

Potrivit DNA Suceava, fostul presedinte al CJ Botosani din anii 2012-2014, Florin Turcanu, este acuzat ca, in perioada iunie 2013-septembrie 2014, a pretins si primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentand contravaloarea lucrarilor de constructie si amenajare executate la un imobil declarat ca fiind in proprietatea unui membru din familia lui Turcanu din municipiul Botosani, de la Vasile Marcel Birsan, administrator in drept sau in fapt al unor firme din Botosani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii sustin ca acesta a beneficiat de cheltuieli in cuantum de 272.906,16 lei, reprezentand lucrari de executie beci si casa, lucrari de executie canalizare si alimentare cu apa, lucrari de executie fosa septica, lucrari de executie gard, lucrari de finisaje, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalatii termice, executate de una dintre firme, dar care nu au fost facturate catre societatea folosita drept paravan apartinand unei rude de-a lui Birsan Vasile Marcel sau catre beneficiar.

Totodata, el ar fi primit contravaloarea a 12 mc beton facturat de o firma catre o alta societate folosita drept paravan pentru mascarea intelegerii infractionale, apartinand unui membru de familie de-al lui Turcanu, dar si usi beci PVC, oblon, raft si gard fier.

La aceste cheltuieli, procurorii sustin ca se adauga si cele privind achizitionarea unor aparate electrocasnice, televizor, frigider si altele, perdele si o canapea.

In schimbul executiei lucrarilor, presedintele CJ Botosani Florin Turcanu i-ar fi promis lui Birsan ca isi va folosi influenta pentru a interveni asupra unor functionari publici din cadrul Consiliului Judetean Botosani si din cadrul primariilor Avrameni si Dingeni din judetul Botosani, in scopul de a-i determina sa faciliteze atribuirea, prin incredintare directa, a trei contracte de lucrari si furnizare de bunuri catre doua companii administrate de Birsan, precum si efectuarea cu celeritate a platilor aferente acelor contracte.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

In acelasi scop, Turcanu i-ar fi promis lui Birsan ca are influenta si ca va interveni asupra membrilor comisiilor de licitatie, functionari publici din cadrul Consiliului Judetean Botosani cu atributii in materia achizitiilor publice, pentru a-i determina sa favorizeze firma acestuia, in asociere cu alte societati sau ca si subcontractant in cadrul unei asocieri, pentru castigarea licitatiilor publice astfel incat sa-i fie atribuite contracte de executie lucrari a caror finantare era asigurata din fonduri provenind de la Uniunea Europeana, bugetul de stat si bugetul local, Consiliul Judetean Botosani avand calitatea de autoritate contractanta.

DNA Suceava a dispus si punerea in miscare a actiunii penale fata de Vasile Marcel Birsan, pentru cumparare de influenta.

Procurorii DNA Suceava au facut, marti, conform unor surse judiciare, perchezitii la Consiliul Judetean Botosani si la domiciliul fostului presedinte al Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, intr-un caz privind infractiuni de coruptie din perioada 2013-2014.

Citeste si:
Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Botoșani,...
Altex își extinde rețeaua și...

Florin Turcanu (PNL) a fost presedinte al Consiliului Judetean Botosani din 2012 pana in 2014 cand a fost inlocuit din functie dupa ce a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.