Social 24 Martie 2016 08:22
Peste 20.000 de persoane din localitatile Ineu, Gurba, Sicula, Mocrea si Chereleus, judetul Arad, sunt sfatuite sa nu consume apa de la robinet, deoarece are parametrii la mangan si fier depasiti, in urma unor lucrari.

Cele aproximativ 20.000 de persoane sunt sfatuite sa foloseasca apa doar in scop menajer, nu si pentru consum, si sa cumpere apa plata, transmite corespondetul MEDIAFAX.

"Am fost informati ieri (marti - n.r.) de catre Directia de Sanatate Publica Arad ca apa furnizata de Compania de Apa nu mai este potabila. Noi am facut o adresa la medicii de familie sa ne transmita numarul de copii cu varste de 0 - 3 ani. Pentru ceilalti consumatori, am incercat sa anuntam astazi (miercuri - n.r.), era datoria Companiei de Apa sa faca acest lucru, dar din pacate noi am aflat de la DSP".

"Sunt afectati circa 15.000 oameni direct, dar in total sunt peste 20.000 de oameni, pentru ca noi avem in oras agenti economici mari, au angajati din alte localitati", a spus Abrudan.

Famiile care au copii cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani si care nu isi permit sa cumpere apa din comert vor primi apa de la Primarie.

"Familiile care nu isi permit in aceasta perioada sa isi cumpere apa potabila isi asuma Primaria pentru toti copiii intre 0 si 3 ani, pentru a nu avea incidente neplacute. Miercuri am luat decizia ca ne asumam noi aceasta cheltuiala, cine are probleme se poate prezenta la sediul Primariei pentru a da noi apa plata pentru copii", a afirmat Abrudan.

Compania de Apa Arad a precizat, la randul ei, ca in zona Ineu au loc lucrari la statia de tratare a apei, in cadrul unui proiect cu fonduri europene, facandu-se transferul de la vechea la noua statie, iar populatiei se recomanda sa foloseasca apa doar in scop menajer in aceasta perioada.

Problema va fi rezolvata in cel mult doua saptamani, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.