Social 23 Martie 2016 10:00
Deputatul independent Sebastian Ghita a fost audiat miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti, la iesirea de la audieri el declarand ca are doar calitatea de suspect in dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu sunt multe elemente pe care sa le declar. Exista o investigatie, am inteles acum despre ce este vorba, nu am elemente pe care sa le declar. Am doar calitatea de suspect. Deocamdata, procurorii nu au avansat in aceasta investigatie. Daca au ceva de comunicat procurorii, vor comunica dansii " a declarat Sebastian Ghita, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti.

Intrebat daca il cunoaste pe procurorul Aurelian Mihaila, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, care a fost audiat si el miercuri la sediul DNA Ploiesti, Sebastian Ghita a precizat : "Si eu locuiesc in Prahova".

Conform unor surse judiciare, Sebastian Ghita a fost audiat in dosarul "Lucian Papici".

In 3 martie, seful Biroului de Investigare a Criminalitatii la Regimul Fondurilor Publice si a Coruptiei din cadrul IPJ Prahova, Stefan Dobre, si seful Politiei Ploiesti, Cristian Manea, au fost audiati la DNA Prahova, tot in dosarul "Lucian Papici", scrie MEDIAFAX.

In acest caz au mai fost audiati seful Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Prahova, Nicolae Zecheru, agentul Ionut Ciorobea de la Politia Economica, directorul adjunct al Directiei de Ordine Publica din cadrul IGPR, Gheorghe Parepa, si procurorul sef adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Liviu Tudose.

Audierile au avut loc in contextul in care ICCJ a confirmat redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar care vizeaza 13 persoane cu functii importante din judetul Prahova, iar dosarul ar fi fost clasat, in 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici.

In 2013, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a inceput cercetarile intr-un dosar evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproximativ 34 milioane de euro, in care erau vizate persoane cu functii importante din Prahova. Surse judicare declarau ca, in urma cercetarilor efectuate in cauza, ar fi reiesit faptul ca persoane cu functii importante din Politia Prahova si structurile Parchetului ar fi dat informatii din dosarele celor anchetati cu scopul de a tergiversa sau impiedica ancheta.

Citeste si:
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot călători în afara țării fără...
Minorii cu vârsta de peste 16...

Lucian Papici, la acea vreme procuror DNA, care a anchetat presupusele fapte, a dispus clasarea dosarului, pe motiv ca acestea nu se confirma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.