Social 22 Martie 2016 13:44
Celula de criza a Ministerului Afacerilor Externe a fost activata marti de ministrul Lazar Comanescu, in urma exploziilor din Belgia, iar o echipa consulara mobila este pregatita sa se deplaseze la Bruxelles de la Bucuresti.

"Celula de Criza a MAE, activata de ministrul afacerilor externe urmare exploziilor produse in cursul zilei de astazi in Bruxelles, coordoneaza prin mecanismele sale specifice misiunile diplomatice ale Romaniei din zona (Misiunea diplomatica si Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Bruxelles, precum si Misiunea diplomatica a Romaniei la Haga)", potrivit unui comunicat de presa emis de MAE.

De asemenea, o echipa consulara mobila din cadrul Celulei de Criza MAE este pregatita sa se deplaseze de la Bucuresti la Bruxelles pentru a acorda sprijin, daca situatia o va impune, scrie MEDIAFAX. Echipele consulare mobile ale ambasadelor Romaniei la Bruxelles si Haga au fost activate, mai anunta Ministerul.

"O echipa consulara mobila a misiunii diplomatice romane de la Haga s-a deplasat la Amsterdam si acorda asistenta cetatenilor romani aflati pe cursa Tarom Bucuresti-Bruxelles, care a fost redirectionata catre aeroportul din Amsterdam, unde a aterizat in conditii de siguranta"
, potrivit sursei citate.

Celula de criza este in legatura permanenta cu reprezentatii companiilor aeriene care efectueaza zboruri catre Bruxelles, mai precizeaza MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.