Social 21 Martie 2016 12:20
Deputatul PSD Cristian Rizea este audiat, luni, la DNA in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Deputatul Cristian Rizea este audiat, luni dimineata, la DNA in dosarul in care procurorii au cerut Parlamentului sa incuviinteze arestul preventiv in cazul acestuia, insa pe 9 martie plenul Camerei Deputatilor a decis ca nu poate fi arestat, dar a incuviintat retinerea acestuia.

Totodata, procurorii DNA l-au chemat pe 10 martie la sediul DNA, pe parlamentarul Cristian Rizea pentru a ii aduce la cunostinta faptul ca in sapte zile trebuie sa achite cautiunea in valoare de un milion si jumatate de lei. Potrivit legii, acesta poate contesta masura la instanta suprema.

Parlamentarul este acuzat de trafic de influenta, iar potrivit procurorilor Rizea ar fi primit suma totala de 300.000 de euro pentru ca, in schimb, „sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna".

Mai exact, spun procurorii, „Coltea Lucian urmarea sa intervina pe langa primarul comunei Chiajna pentru a stabili o intelegere cu acesta” , apeland in acest sens la Cristian Rizea, cel care „i-a spus ca problema este ca si rezolvata, ca il suna pe primarul comunei Chiajna si ca a doua zi dimineata vor merge impreuna la acesta sa primeasca asigurari in acest sens. Rizea Cristian l-a intrebat daca mai are vreo problema pe care sa i-o poata rezolva. Inculpatul Coltea Lucian a spus ca da si i-a prezentat situatia unui alt teren situat in mun. Bucuresti. I-a transmis lui Rizea Cristian ca vrea sa ajunga la directorul RA-APPS care avea in administrare imobilul respectiv. La acel moment Rizea Cristian i-a spus ca il cunoaste foarte bine pe directorul RA-APPS si ca va fi rezolvata si aceasta problema”.

Ulterior, deputatul ar fi mers impreuna cu omul de afaceri Lucian Coltea la sediile celor doua institutii, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

"In urmatoarea perioada, septembrie – octombrie 2009, Rizea Cristian s-a intalnit in mai multe randuri cu primarul comunei Chiajna si cu directorul RA-APSS pentru a sustine interesele lui Coltea Lucian in sensul celor aratate", precizeaza procurorii DNA.

Provenienta banilor ar fi fost mascata prin incheierea unor contracte fictive de imprumut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.