Social 18 Martie 2016 12:06
Membri ai Consiliului de Administratie al Tarom este posibil sa ceara, vineri, demisia directorului general al companiei, Edouard Heinzmann, ca urmare a "managementului defectuos", au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, i-a solicitat Autoritatii Aeronautice Civile din Romania sa elaboreze un raport cu privire la activitatea Tarom. In urma evaluarii, s-a constatat ca managementul companiei a fost defectuos. Ca urmare a celor constatate, Consiliul de Administratie al companiei se va reuni cel mai probabil vineri, va lua act de concluziile raportului, iar unii membri ai acestuia ii voi cere actualului director general sa demisioneze", au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Costescu a anuntat inca de miercuri, la finalul sedintei Executivului, ca la Tarom vor urma schimbari, dar nu a vrut sa detalieze.

"Le-am anuntat (schimbarile-n.r.), o sa se vada la momentul in care se vor produce. Sunt niste modificari treptate de politica si in acelasi timp de abordare pentru ca abordarea de pana acum la Tarom nu a fost una potrivita", a precizat ministrul.

Miercuri seara Dan Costescu a revenit cu urmatoarea declaratie: ''Dupa actiunea de protest a salariatilor TAROM din cadrul Directiei Tehnice, desfasurata pe parcursul zilei de astazi, 16 martie a.c., solicit atat angajatilor companiei, cat si managementului executiv sa isi desfasoare activitatea in conditii normale, fara a periclita regularitatea zborurilor si siguranta pasagerilor. Intarzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzatoare a pasagerilor si comunicarea defectuoasa a managementului cu angajatii risca sa afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul in care a fost implicata aeronava Tarom la Budapesta, ma determina sa solicit Autoritatii Aeronautice Civile din Romania, conform competentelor institutiei, sa finalizeze maine, 17 martie 2016, investigatia de la Tarom. De asemenea recomand intrunirea de urgenta a Consiliului de Administratie al Tarom care sa ia act de concluziile raportului, de situatia generala creata in companie si sa actioneze conform atributiilor legale''.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

In urma cu o saptamana, premierul Dacian Ciolos a respins bugetul de venituri si cheltuieli al companiei Tarom si a cerut o nota explicativa in care managementul sa arate care este viziunea si la ce sunt utilizati banii.

Heinzmann si-a inceput mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, semnand un contract pe patru ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.