Social 17 Martie 2016 16:51
Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu in perioada in care acesta era primar al Capitalei, a fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare cu executare de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiva.

Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, a fost condamnat joi, de Curtea de Apel Bucuresti, la un an si patru luni de inchisoare, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Procurorii sustin ca a luat 25.000 de euro ca sa obtina eliberarea unei autorizatii de construire a unui sens giratoriu pentru doua supermarketuri. Decizia este definitiva, informeaza MEDIAFAX.

"Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor de a ocupa functia, de a exercita profesia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public pe o durata de 3 (trei) ani incepand cu data executarii pedepsei inchisorii", se mai arata in decizia judecatorilor.

Dosarul in care Solomon Wigler a fost condamnat este desprins din cel in care a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, tot pentru trafic de influenta, respectiv pentru ca ar fi luat 204.000 de euro pentru interventii in aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

In iunie 2015, la trimiterea primului dosar in judecata, procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Solomon Wigler in legatura cu pretinderea si primirea sumei de 25.000 euro de la o persoana, martor denuntator in cauza, pe care ar fi asigurat-o ca ar avea influenta asupra primarul general al Capitalei, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire a unui sens giratoriu pentru doua supermarketuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.