Social 17 Martie 2016 11:27
Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, cei trei patroni ai clubului Colectiv, au ajuns joi la sediul Parchetului de Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a li se prezenta rezultatul expertizei care a fost dispusa de procurorul de caz.

Cei trei sunt acuzati de ucidere din culpa in cazul incendiului de la clubul Colectiv, care a avut loc in luna octombrie. Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar, cercetari in urma carora Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu au fost arestati preventiv. Dupa aproximativ doua luni, acestia au fost plasati in arest la domiciliu.

Procurorii au dispus efectuarea unei expertize care a fost finalizata, astfel ca toti cei vizati de dosar vor lua la cunostinta datele din document, scrie MEDIAFAX.

In ce priveste autorizarea de securitate la incendiu a clubului Colectiv si controalele care ar fi trebuit facute de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti - Ilfov, procurorii militari de la DNA au deschis un dosar penal si au pus sub acuzare doi angajati de la ISU, respectiv capitanii Antonina Radu si George Petrica Matei.

Anchetatorii au aratat ca patronii Colectiv, desi au dat o declaratie pe proprie raspundere ca vor respecta limita maxima de 80 de locuri pe scaune, au incalcat obligatia, in seara zilei de 30 octombrie intrand, intr-un spatiu de 425 de metri patrati, aproximativ 400 de persoane.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone si doua angajate de la Primaria Sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sefa Serviciului autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, angajata la acelasi serviciu, -au fost arestati in 7 noiembrie, masura luata intr-un dosar instrumentat de DNA privind autorizarea clubului Colectiv.

Fostul edil este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals intelectual, iar cele doua angajate ale Primariei Sectorului 4, de complicitate la cele doua infractiuni retinute in cazul lui Piedone. Cei trei au contestat decizia Judecatoriei Sectorului 4.

Citeste si:
În biroul lui Arafat a fost găsit un microfon. Parchetul General...
În biroul lui Raed Arafat a...

Curtea de Apel Bucuresti a admis, pe 11 noiembrie, contestatiile fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si a celor doua angajate din primaria de sector si au dispus ca acestia sa fie cercetati in stare de libertate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.