Social 12 Martie 2016 14:04
Trendul de adoptie al practicarii sporturilor este mai accelerat la segmentul feminin. Astfel, 32% dintre femeile intervievate sustin ca fac mai mult sport decat in urma cu un an (fata de 30% in cazul barbatilor), scrie One.ro.

Cumparaturi si cheltuieli asociate sportului

O femeie cheltuie, in medie, aproape 700 lei pe an pentru practicarea sportului. Sumele difera in functie de rolul pe care sportul il joaca in viata fiecareia. In raport cu barbatii, femeile au cheltuieli mai echilibrate intre produse sportive si servicii legate de sport, scrie MEDIAFAX.

Cele mai practicate sporturi

Conform one.ro, cele mai practicate sporturi de catre femei sunt alergarea/jogging-ul (61%) si fitness/aerobic (47%). Rate inalte de practicare se gasesc la mersul pe bicicleta, inot sau activitati asociate gimnasticii. Fitness-ul, aerobic-ul sau gimnastica se practica mai frecvent decat alte sporturi, fiind mai bine ancorate in programele saptamanale. 36% dintre femei practica sport sub indrumarea unui antrenor sau instructor (fata de 20% in cazul barbatilor).

Atitudinea fata de sport si multiplele beneficii ale miscarii

92% dintre femei percep o legatura directa intre sport si starea de sanatate a populatiei. Desi legatura sportului cu sanatatea este foarte puternica si in cazul femeilor si al barbatilor, la segmentul feminin se observa o importanta relativ mai mare acordata beneficiilor legate de corp (slabit, modelarea unui corp atletic), socializare sau caracterul revigorant. Peste 91% dintre femei sustin ca sportul le ajuta sa scape de stress (fata de 82% in cazul barbatilor), relateaza one.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.