Social 11 Martie 2016 16:16
Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti l-au retinut pe Florin-Catalin Ivan, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, pentru evaziune fiscala in valoare de un milion si jumatate de euro, urmand ca instanta sa decida daca acesta va fi arestat preventiv.

"In perioada 2010 – 2011, in calitate de reprezentant a doua societati comerciale cu sediul social in municipiul Bucuresti, inculpatul nu a inregistrat in contabilitatea acestora operatiunile comerciale derulate si nu a declarat in totalitate veniturile obtinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu in valoare de aprox. 1.500.000 de euro, reprezentand T.V.A. si impozit pe profit", au transmis procurorii printr-un comunicat de presa.

Potrivit comunicatului, in cursul zilei de joi au fost facute sase perchezitii "care au vizat imobilele detinute de inculpatul Ivan Florin-Catalin pe raza municipiului Bucuresti, a orasului Voluntari (judetul Ilfov) si a judetului Buzau, in vederea ridicarii de documente financiar – contabile", dispunand sechestru pe conturile bancare ale avocatului si pe cinci imobile detinute de acesta.

Avocatul Florin-Catalin Ivan va fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti iar magistratii vor decide daca dispun arestarea acestuia pentru 30 de zile, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.