Social 11 Martie 2016 10:55
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, joi, ca omul de afaceri Lucian Coltea sa stea in arest la domiciliu, dupa ce initial fusese arestat preventiv in dosarul deputatului Cristian Rizea.

Magistratii de la ICCJ au admis, joi, contestatia la arest preventiv depusa de omul de afaceri Lucian Coltea si a dispus "arestarea la domiciliu pentru 22 de zile de la data de 10.03 la 31.03".

Omul de afaceri Lucian Coltea, suspectat ca i-ar fi dat 300.000 de euro lui Cristian Rizea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in urma unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe 2 martie, scrie MEDIAFAX.

In acelasi dosar, deputatul Cristian Rizea care a fost, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat, trebuie sa achite in sapte zile o cautiune in valoare de un milion si jumatate de lei, fiind acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

Potrivit procurorilor "la data de 2 decembrie 2009, potrivit unei intelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - in total 300.000 euro - pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.