Social 11 Martie 2016 12:33
Cercetatorii britanici au realizat un studiu recent in care au analizat care este cel mai mare dusman al tenului. Rezultatele sunt socante!

Cercetatorii britanici au analizat efectele somnului asupra pielii, iar rezultatele sunt socante, oboseala fiind vizibila la propriu pe fata, scrie one.ro.

Somnul permite corpului sa elimine toxinele si sa se vindece, iar cand nu sunt respectate cele opt ore recomandate, acest lucru nu este dus la capat cu succes, de aici si efectele nedorite.

Subiectii care au participat la studiu au fost fotografiati dupa ce dormisera opt ore noaptea. Apoi, cu ajutorul unui aparat special, le-a fost analizata calitatea pielii. Dupa ce au dormit numai sase ore pe noapte, timp de cinci zile, s-au realizat alte fotografii, ce au scos la iveala efectele nocive asupra tenului. Astfel, s-a observat o crestere neta a ridurilor si imperfectiunilor, in medie cu 45%, scrie MEDIAFAX.

La unele femei, cele doua ore de somn in minus au dus la sporire cu 127% a numarului de cosuri si cu 68 % a petelor de roseata.

Si asta nu e tot, lipsa somnului influenteaza si autoperceptia, astfel ca voluntarii care dormisera doar sase ore se simteau mai putin atragatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.