Social 10 Martie 2016 19:06
Femeile investesc mai mult in sanatatea dentara, peste 50% tin la preventie, in timp ce barbatii ajung la dentist cand au probleme stomatologice grave, se arata intr-un studiu realizat de o clinica dentara din Capitala.

Potrivit unui studiu, "femeile investesc mai mult decat barbatii in sanatatea dentara, astfel, sapte din zece pacienti care urmeaza tratamente ortodontice sunt reprezentante ale sexului frumos. Ele cheltuiesc, in medie, 2.000 Euro pentru perfectiunea danturii lor".

"Femeile sunt mai constiincioase cand vine vorba despre sanatatea orala. Peste 50% tin la preventie, merg regulat la consult si isi fac la 6 luni o igienizare sau sau un detartraj, iar tratamentele in care investesc vizeaza in special indreptarea dintilor", se mai arata in studiul citat de MEDIAFAX.

"Dintre acestea, majoritatea au peste 25 de ani, dispun de un venit stabil, peste medie si sunt de profesie avocati, actori, traineri, speakeri, antreprenori, jurnalisti si diplomati", se mai spune in studiu.

Potrivit datelor culese pe perioada de jumatate de an, barbatii fug de stomatolog si merg de obicei la dentist atunci cand au probleme stomatologice destul de grave sau dureri, care trebuie rezolvate urgent.

"Peste 70% dintre barbati pun pret mai mare pe calitatea produselor, adica pe rezistenta lor in timp si pe functionalitate, fiind mai putin interesati de aspectul estetic al danturii", se mai spune in acelasi studiu.

Referitor la sanatatea orala, un Eurobarometru arata ca 16% dintre romani sunt "rusinati" de aspectul dintilor lor, comparativ cu media europeana, care este de doar 7%. De altfel, Romania ocupa ultimul loc la acest capitol. De asemenea, doar 30% din romani au toti dintii naturali, fata de media europeana care este de 41%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.