Social 10 Martie 2016 12:48
Celebra Sherry Ingraham, unul dintre cei mai importanti dermatologi din SUA, ofera cateva recomandari in ceea ce priveste tratamentul anti-imbatranire, cel mai important aspect de retinut fiind folosirea unei creme cu protectie solara, scrie one.ro.

"Daca va ganditi la protectie solara atunci acesta este cel mai important produs anti-imbatranire si ar trebui sa incepeti cat devreme!", spune Sherry.

Cu alte cuvinte, acum este momentul pentru a deveni mai familiarizat cu produsele de ingrijire a pielii, mai precis, cu ingredientele de pe eticheta cu rol cheie in acest proces.

Un ritual preventiv, stabilit inca de la 20 de ani, poate mentine aspectul sanatos al pielii si dupa 30 de ani. Ingraham spune ca este esential sa includem in acest ritual o parte din ingredientele anti-imbatranire, de care fiecare femeie de peste de 30 de ani este obligatoriu sa stie, scrie MEDIAFAX.

Crema de protectie solara cu SPF 30 sau mai mare

"Este imperativ sa alegeti o formula cu spectru larg, cu SPF 30 sau mai mare. Recomand ca toti pacientii mei sa foloseasca o crema de protectie sau fond de ten cu zinc. Este unul dintre cele mai importante ingrediente din produsele cosmetice", a declarat aceasta.

Alfa-hidroxi acidul (AHA)

Acesta este unul dintre cei mai importanti ingredienti care lupta cu ridurile si care este folosit ca metoda de infrumusetare inca din cele mai vechi timpuri. Se gaseste sub mai multe forme, precum acid glicolic, acid citric, acid lactic, acid tartaric sau derivati din acizii de fructe. AHA este un exfoliant care indeparteaza celulele moarte si le lasa pe cele noi la suprafata. Acest acid imbunatateste productia de colagen si creste duritatea pielii, fara a cauza inflamatii, mareste capacitatea pielii de a ramane hidratata si imbunatateste aspectul pielii, scrie one.ro.

Antioxidantii

Acestia au un rol de baza in incetinirea procesului de imbatranire si protejarea pielii. Din pacate, radicalii liberi produc un adevarat dezastru asupra colagenului si elastinei tenului nostru. Sherry Ingraham recomanda un ser cu aproximativ 15-20% format din vitamina C, pentru a fi absorbit in mod corespunzator. Resveratrolul, pe care il gasim in anumite vinuri rosii, este un antioxidant foarte mare.

Citeste si:
Cum se prepară Aperol Spritz? 3 ingrediente necesare
Cum se prepară Aperol Spritz?...

De asemenea, consumul unor alimente care contin antioxidanti ne asigura o tinerete fara batranete. Conform one.ro, acestea sunt unele dintre cele mai mai importante alimente cu antioxidanti:

1. ardeii rosii si galbeni contin carotenoide, care reduc ridurile

2. avocado contine o mare cantitate de vitamina B, care trateaza iritatiile si roseata tenului sensibil

3. fructele de padure au multa vitamina C, care protejeaza fibrele de colagen; vitamina C se mai gaseste in citrice, macese, patrunjel, broccoli, rosii si capsuni

4. vitamina E se gaseste in branza proaspata, nuci, seminte, legume verzi

5. strugurii rosii sunt o sursa bogata de flavonoide si polifenoli, care pastreaza sanatatea inimii si calitatea pielii

6. cartofii cruzi au o mare cantitate de cupru, care ofera stralucire pielii

7. morcovii contin beta-caroten si protejeaza pielea de razele soarelui.

Citeste si:
Alimente care întăresc imunitatea pentru lupta cu gripele din...
Alimente care îți întăresc...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.