Social 6 Martie 2016 14:16
Mandatul emis pe numele omului de afaceri Florian Walter, acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani, a fost confirmat, duminica, de Tribunalul Prahova.

Tribunalul Prahova a confirmat arestarea preventiva a omului de afaceri in baza art. 231 alin. 7, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodata, Tribunalul a dispus executarea unui mandat de arestare emis pe numele lui Florian Walter. Mandatul are o durata de 30 de zile, valabile de duminica pana in 4 aprilie inclusiv.

Omul de afaceri a contestat deja decizia Tribunalului Prahova, contestatia urmand sa fie solutionata de Curtea de Apel Ploiesti.
"Florian Walter s-a predat cand a aflat ca exista un mandat de arestare preventiva in lipsa, a fost pus sub control judiciar de Procuratura din Dubai, cu plata unei cautiuni. (...) Procedurile de extradare in Dubai dureaza cativa ani. Interesul anchetei este sa fie prezent pentru a-si formula apararea", a declarat Lucia Musat, avocatul omului de afaceri.

Florian Walter a fost adus, duminica, la Tribunalul Prahova, pentru confirmarea mandatului de arestare emis in mai 2015.

Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, printre acestea numarandu-se si unul dintre finantatorii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti Nicolae Capra. Totodata, SC Compania Romprest Service SA apare ca parte responsabila civilmente in acest caz.

Florian Walter este banuit ca a initiat si coordonat o grupare suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani, operatiuni financiare in care este implicata Compania Romprest Service, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma.

Potrivit procurorilor, in perioada 2012 - 2013, firma Romprest ar fi fost implicata intr-un lant de tranzactii comerciale fictive al caror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnari ilegale de TVA. Astfel, procurorii ancheteaza modul in care Romprest angaja forta de munca folosita in orasele in care societatea are contracte pentru salubrizare cu autoritatile publice locale.

Citeste si:
Clotilde Armand a câştigat procesul împotriva companiei de...
Clotilde Armand a câştigat...

Anchetatorii au stabilit ca mare parte dintre angajatii firmei de salubritate lucrau la negru, iar pentru a justifica si a deduce banii platiti muncitorilor, Romprest incheia contracte cu alte firme, care la randul lor incheiau contracte cu alte societati, pana se ajungea la "un esalon patru".

Prejudiciul produs bugetului de stat este in valoare totala de 4,5 milioane de euro, reprezentand impozitul pe profit si taxa pe valoarea adaugata, la care se adauga suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusa procesului de reciclare. Anchetatorii au instituit masuri asiguratorii pana la concurenta sumei de 18 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.