Social 6 Martie 2016 10:45
Unsprezece copii, elevi ai Scolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitesti, au ajuns, sambata noaptea, la spitale din judet cu toxiinfectie alimentara, dupa ce joi au mancat la after-school branza cu mamaliga si pulpe de pui.

Cei 11 copii au ajuns la spitalele din Arges acuzand aceleasi simptome, respectiv stare generala de rau, cefalee, febra, varsaturi si scaune diareice.

"Sunt 11 copii internati la spitale din judet. Zece au fost internati in cursul noptii la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, iar un altul pe Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Arges. Toti au ajuns la spitale cu toxiinfectie alimentara. Probabil numarul lor nu va ramane acesta. Copiii provin de la aceeasi scoala din oras. Acum suntem la spital, adunam date de la parinti pentru a stabili ce aliment comun au mancat. Se pare ca joi, la after-school, ar fi mancat impreuna", a declarat corespondentului MEDIAFAX Sorina Hontaru, directorul Directiei de Sanatate Publica Arges.

La randul sau, prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca echipe miste ale DSV si DSP ridica probe de alimente de la Scola nr. 16, din cartierul pitestean Banat.

"Copiii, 11 la numar, au ajuns la spitale cu toxiinfectie alimentara. Ei au mancat, joi, la after-school, branza cu mamaliga si pulpe de pui. Ancheta care este in plina desfasurare va stabili care este cauza pentru care copiii s-au imbolnavit", a spus prefectul.

Pentru meniul servit la scoala nr 16 din Pitesti un elev plateste 10 lei pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.