Social 6 Martie 2016 10:30
Omul de afaceri Florian Walter, acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani, a fost adus la Tribunalul Prahova, pentru reconfirmarea mandatului de arestare emis in mai 2015, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Florian Walter a ajuns sambata la ora 10.00 la Tribunalul Prahova, unde a fost adus pentru reconfirmarea mandatului de arestare emis in mai 2015. El a refuzat sa dea orice declaratie.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX ca la Tribunalul Prahova, omul de afaceri este reprezentat si de sotia sa, avocat.

Omul de afaceri Florian Walter a fost adus, sambata seara, sub escorta, in Romania, din Emiratele Arabe Unite. Aeronava in care se afla omul de afaceri a aterizat pe aeroportul Otopeni in jurul orei 21.45.

Florian Walter, proprietarul companiei Romprest, a fost arestat in Emiratele Arabe Unite la solicitarea autoritatilor romane, unde s-au inceput procedurile de extradare, in vederea cercetarii sale in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani.

Magistratii de la Tribunalul Prahova, instanta pe rolul careia a fost inregistrat dosarul penal care are ca obiect "extradarea activa", au admis in luna iunie 2015, cererea formulata de Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala - Biroul National Interpol pentru extradarea lui Florian Walter, in vederea punerii in executare a mandatului de arestare preventiva emis in lipsa pe numele acestuia, in 15 mai 2015.

Florian Walter este dat in urmarire internationala din 19 mai, in baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova. Omul de afaceri este cautat din 15 mai 2015, dupa ce instanta a emis pe numele lui mandatul de arestare in lipsa, in urma unor perchezitii care au avut loc in 6 mai. La sfarsitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT Ploiesti in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care este implicata compania Romprest, controlata de Florian Walter, in cazul acestuia procurorii dispunand continuarea cercetarilor intr-un dosar separat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.