Social 4 Martie 2016 14:54
Numarul de cauze in care sunt investigate infractiuni de terorism a crescut in 2015 comparativ cu anul anterior, se spune in raportul anual de activitate al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Astfel, DIICOT mentioneaza in raport ca pe parcursul anului 2015 a fost inregistrat "un numar de 36 cauze dintr-un total de 74 de solutionat, ceea ce raportat la cele 31 de dosare solutionate in cursul anului 2014, reprezinta o crestere cu 16,13%", informeaza MEDIAFAX.

Procurorii anunta ca pe acest palier nu s-au facut acorduri de recunoastere a vinovatiei si nu au fost trimise in judecata dosare. Directorul general al SRI, Eduard Hellvig, anunta, joi, la prezentarea raportului de activitate al DIICOT pentru anul 2015, ca "Romania, din postura de granita externa a Uniunii Europene, se confrunta cu amenintari din ce in ce mai complexe si atipice".

Eduard Hellvig a mai precizat ca "terorismul, migratia ilegala, criminalitatea informatica, radicalizarea, traficul de droguri sau alte retele de criminalitate organizata au atins, din pacate, cote alarmante, care ne obliga la asigurarea unei capacitati sporite de adaptare si reactie rapida".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.