Social 3 Martie 2016 18:25
Un barbat de 43 de ani, din comuna olteana Radomiresti, pensionar cu handicap, a murit din cauza virusului gripal tip A subtip H1 (gripa porcina), acesta fiind al doilea deces inregistrat la nivelul judetului, in Olt fiind confirmate 57 de imbolnaviri cu virusul gripal tip A subtip H1.

DSP Olt a informat, joi, ca barbatul din comuna Radomiresti a murit, miercuri, din cauza virusului gripal tip A subtip H1 (gripa porcina), la Spitalul "Victor Babes” din Capitala, unde era internat, transmite corespondentul MEDIAFAX. Boala acestuia a debutat in 25 februarie, barbatul fiind internat la Spitalul Slatina trei zile mai tarziu, cu febra de 38,9 grade Celsius, cefalee, astenie, dureri musculare si tuse. La unitatea medicala din Slatina a ramas doar o zi, doctorii luand decizia sa-l transfere la Spitalul "Victor Babes” Bucuresti, chiar inainte de confirmarea imbolnavirii cu gripa porcina.

Prezenta virusului gripal tip A subtip H1 a fost confirmata in ziua in care barbatul a murit. Acesta suferea si de diabet zaharat, fiind dependent de insulina. In judetul Olt, 57 de imbolnaviri cu virusul gripal tip A subtip H1 si un caz cu virusul gripal tip A subtip H3 au fost confirmate pana in prezent, sase persoane fiind internate la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina.

Saptamana trecuta, un barbat de 55 de ani, din Slatina, a murit dupa ce a contactat virusul gripal AH1N1 (gripa porcina). El era internat tot la Spitalul "Victor Babes" din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.