Social 3 Martie 2016 17:29
Deputatul Remus Cernea a declarat, joi, ca redepune Legea parteneriatului civil la Senat, el fiind insotit de iubita sa, Ioana Staniloiu, care intentioneaza sa intre in politica si sa candideze la Primaria Sectorului 1.

"Vom merge la Senat sa o depunem, legea este proaspat printata. Este o lege importanta, ar fi un pas major pentru democratia din Romania, ca parteneriatul civil sa fie recunoscut prin lege", a declarat deputatul independent Remus Cernea, precizand ca peste 800.000 de mii de cetateni traiesc in astfel de uniuni civile, conform ultimelor statistici.

Remus Cernea a afirmat ca asa cum au anuntat, luni, vrea sa se implice impreuna cu iubita sa in mai multe proiecte. "Noi am anuntat, luni, ca ne implicam activ, impreuna pentru sustinerea acestei legi. Totodata ne-am decis ca pe langa aceasta campanie sa ne implicam impreuna in multe altele. Ioana va prelua microfoanele si va face anuntul pentru care v-am chemat aici", a afirmat Remus Cernea, potrivit MEDIAFAX.

La randul sau Ioana Staniloiu a declarat ca doreste sa se implice in viata politica pentru ca a vazut care este "nivelul in Parlament". "Doresc sa ma implic in viata politica. Aceasta decizie am luat-o acum cateva luni de zile cand am fost in Parlament si am urmarit discutia despre parteneriatul civil. Argumentele unor parlamentari impotriva legii au fost Sodoma si Gomora si Vechiul Testament. Acestea nu sunt argumente, sunt pseudoargumente si am realizat ca in politica este nevoie de oameni cu un spirit critic, cu o gandire rationala si cerebrali", a sustinut Ioana Staniloiu.

Ea a spus ca se gandeste sa candideze la Primaria Sectorului 1, dar nu a putut preciza cum isi va finanta campania electorala. "Pentru inceput ma gandesc sa candidez la primaria, banuiesc, Sectorului 1. Nu –am hotarat exact. Ca independent", a spus Ioana, afirmand ca nu exclude nici o candidatura pentru un post de consilier la Primaria Sectorului 1.

Intrebata cu ce se ocupa, Ioana Staniloiu a raspuns ca are "foarte multe activitati, foarte multe pasiuni", precizand ca a terminat Conservatorul, joaca sah, si momentan este studenta. Iubita lui Remus Cernea are 27 de ani.

Remus Cernea a spus ca expunerea mediatica de care a avut parte dupa ce si-a sarutat iubita a fost „exceptionala” si a vazut „un val urias de simpatie fata de efortul si de gestul” acestora. In iunie 2014, Camera Deputatilor a respins, in calitatea de for decizional, proiectul de lege initiat de Remus Cernea care prevedea posibilitatea incheierii parteneriatului civil intre persoanele de acelasi sex, Cernea indemnandu-i pe parlamentari sa recunoasca drepturile cetatenilor si “sa nu le arunce la cos”.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.