Social 3 Martie 2016 12:42
Visezi sa ai un par lung si sanatos? In cazul in care parul iti creste intr-un ritm lent, iata cateva moduri simple si naturale prin intermediul carora se poate stimula cresterea rapida a parului.

Obiceiuri care accelereaza cresterea parului:

1. Nu-ti mai infasura parul in prosop. Multe femei au obiceiul de a strange prosopul in jurul capului, insa, exista riscul ca mai multe fire fragile sa se rupa.

2. Maseaza scalpul. Un par sanatos presupune si un scalp sanatos. Asadar incearca masarea parului in timp ce il speli pentru a incuraja fluxul de sange si cresterea acestuia.

3. Schimba coafura. Se recomanda evitarea strangerii parului in acelasi loc in fiecare zi, intrucat, pe termen lung, acest lucru va determina deteriorarea parului.

4. Tunde parul regulat. Pentru un par lung si sanatos este recomndat sa te tunzi la fiecare 2-3 luni, intrucat, firele despicate pot impiedica cresterea parului, scrie lifehack.org.

5. Clateste parul cu apa rece dupa ce l-ai spalat. O scurta limpezire a parului cu apa rece inainte de a iesi din dus poate ajuta la prevenirea ruperii parului. Dureaza doar cateva secunde, insa in timp, se vor observa diferente notabile.

6. Periaza parul din partea de jos. Perierea parului poate fi benefica sau daunatoare. In cazul in care se incepe de sus in jos, exista riscul de a se forma incurcaturi, iar parul va fi deteriorat. Astfel, se recomanda intai descurcarea parului din partea de jos si apoi, pe intreaga lungime a firului de par.

Produse care sprijina cresterea rapida a parului:

a) Foloseste o masca de par o data pe saptamana. Se pot face masti de par la domiciliu care ajuta la hidratarea parului: se poate opta pentru ulei din nuca de cocos cu ulei de jojoba si de migadale sau galbenus de ou cu ulei de ricin sau de masline pentru masti care ajuta radacinile parului.

b) Mananca alimentele potrivite. O dieta bogata in vitamine si proteine asigura, de asemenea, si un par sanatos. Astfel, se recomanda alimente bogate in fier si vitaminele A, B, C si E. Printre alimentele care stimuleaza cresterea parului se numara: lapte, branza, oua, carne de pui, cereale integrale, somon, avocado, spanac, broccoli si varza.

Citeste si:
Cristina Cioran a rămas o mamă singură. Cine o ajută cu creșterea...
Cristina Cioran a rămas o...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.