Social 2 Martie 2016 15:42
Academicianul Ioan Aurel Pop a fost reales marti din primul tur de scrutin in functia de rector al Universitatii ”Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, acesta obtinand peste 70% din voturile cadrelor didactice si studentilor care s-au prezentat la alegeri.

Purtatorul de cuvant al UBB Cluj-Napoca, Paul Farcas, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca prezenta la vot a fost de 79,98%.

”Academicianul Ioan Aurel Pop a fost reales in functia de rector al UBB, el obtinand 71,69% din voturile cadrelor didactice, cercetatorilor si studentilor prezenti la alegeri. Au avut drept de vot 1.559 de persoane, prezenta la urne fiind de 79,98%. Rezultatele vor fi validate in urmatoarea sedinta a Senatului UBB”, a spus Farcas.

Pentru functia de rector al UBB Cluj-Napoca au mai candidat, alaturi de Ioan Aurel Pop, doua cadre didactice de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA), Marcel Pop si Gheorghe Fataceanu. Marcel Pop a obtinut 20,55 % din voturi in timp ce Gheorghe Fataceanu a obtinut doar 7,76 % din voturi.

Alegerile pentru functia de rector s-au desfasurat, marti, la toate cele 21 de facultati ale UBB intre orele 9 – 17.

Ioan Aurel Pop a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca este ”coplesit” de rezultatul obtinut pe care il considera unul ”foarte bun”.

”Ma obliga foarte mult acest rezultat, munca de acum incepe, sunt mai relaxat fata de primul mandat pentru ca stiu de unde trebuie pornite lucrurile, dar sunt si emotionat si coplesit de aceasta mare raspundere. A fi rectorul celei mai mari universitati din Romania presupune o mare raspundere. Rectorul este primul intre egali, iar universitatea are personalitati extraordinare, astfel incat trebuie sa colaborez in
continuare cu toti colegii mei. Eu nu am dreptul sa creez o strategie a universitatii, pentru ca ea exista si este fixata prin Carta UBB, iar rectorul trebuie doar sa o duca la indeplinire. Strategia trebuie condusa spre educatie, cercetare si raportare buna la comunitate si mai trebuie sa sporim prestigiul UBB”, a spus Pop.

Citeste si:
Rectorul Politehnicii din București și-a primit sentința. Mihnea...
Rectorul Politehnicii din...

Ioan Aurel Pop a fost ales in primul mandat de rector al UBB in 8 martie 2012, acesta succedandu-i in functie lui Andrei Marga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.