Social 2 Martie 2016 10:06
Sapte persoane din Arges au murit din cauza gripei sezoniere, de la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, alte noua persoane fiind confirmate de reprezentantii Institutului Cantacuzino Bucuresti ca avand aceasta afectiune,

Potrivit unui comunicat transmis de DSP Arges, la nivelul judetului au fost confirmate de Institutul Cantacuzino Bucuresti 16 cazuri de gripa sezoniera, din care sapte persoane au murit la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, fiind vorba de persoane care nu au fost vaccinate antigripal si care au prezentat si alte afectiuni medicale cronice.

DSP Arges recomanda oamenilor sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal pentru evitarea imbolnavirilor. "Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea transmiterii afectiunilor respiratorii si gripei. De asemenea, este recomandat sa se evite zonele aglomerate si expunerea prelungita la frig. Respectarea unui regim de viata sanatos, o alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna si miscare sunt esentiale pentru mentinerea unui corp sanatos”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, DSP Arges recomanda persoanelor varstnice, in special celor cu afectiuni cronice, cardiace si respiratorii, sa se adreseze imediat medicilor de familie in cazul aparitiei primelor semne de agravare a afectiunilor cronice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.