Sindicalistii din Posta Romana ameninta cu declansarea de proteste din cauza faptului ca nu pot sa-si ia concedii de odihna, ei solicitand modificarea unui articol din Codul Muncii care sa permita inlocuirea unor agenti pe perioada determinata, cea de concediu.

Sunt postasi din mediul rural care nu si-au luat concedii de odihna de doi sau trei ani si nu pot fi inlocuiti de alti colegi, a declarat luni liderul sindicatului din Posta Cluj, Sinka Carol, la sedinta Comisiei de Dialog Social a Prefecturii Cluj.

“Sindicatul din Posta Romana a demarat o actiune de strangere de semnaturi pentru modificarea in Parlament a articolul 83 din Codul Muncii, care a venit din nevoia de a acorda concediu de odihna agentilor postali, mai ales celor din mediul rural. Din 2012, acestia nu pot sa isi ia concediile pentru ca nu pot fi inlocuiti. Postasii sunt expusi pericolului de a se imbolnavi, avem deja inregistrate doua imbolnaviri psihice in judetul Cluj din cauza neacordarii concediului de odihna de doi-trei ani si a acumularii unei oboseli cronice. Propunem inlocuirea, pe durata determinata, a postasului care isi ia concediu de odihna. In ultimii cinci ani, in Posta Romana s-a instaurat sclavia, li se cere angajatilor doar sa produca, dar compania nu a investit nimic in logistica”, a declarat Sinka, pentru corespondentul www.www.mediafax.ro

La nivelul judetului Cluj sunt angajati 124 de agenti postali in mediul rural si alti 190 in mediul urban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.