Primarul Robert Negoita a declarat ca intentioneaza sa monteze parapeti de protectie pe cursul Dambovitei in zona Sectorului 3 si in acest sens va solicita, luni, acceptul Primariei Generale a Capitalei, edilul adaugand totodata ca investitia necesita "relativ" putini bani.

"In afara de masurile care sunt deja luate, si anume viteza redusa, adica avem 60 km/h limita de viteza acolo, in orice varianta, astfel de zone trebuie protejate cu parapeti de protectie, pentru ca Dambovita cateodata este adanca si ati vazut ce se poate intampla. In consecinta, imi pare rau ca Primaria Generala si Apele Romane care gestioneaza acum raul Dambovita in zona Bucurestiului au lasat sa se intample asa ceva. In consecinta eu, da, am cerut ca in zona Sectorului 3, adica pe zona pe care tine de Sectorul 3 sa ne permita noua, Primariei Sector 3, sa facem noi si sa mentinem noi acei parapeti de protectie pentru ca mi se par absolut necesari. In toata lumea exista asa ceva. Cred ca avem mai bine de un an de zile de cand nu mai exista deloc acei parapeti de protectie", a declarat Robert Negoita, luni, la inceputul sedintei Comitetului Director al Asociatiei Municipiilor din Romania(AMR).

{Update] Primaria Capitalei monteaza parapeti din beton si limitatoare de viteza pe malurile Dambovitei

Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, va monta limitatoare de viteza si parapeti de protectie din beton de-a lungul Dambovitei, dupa ce doua autoturisme au cazut in rau in ultima saptamana si doi oameni si-au pierdut viata, au anuntat luni reprezentantii municipalitatii.

"In acest sens, s-a solicitat astazi Comisiei Tehnice de Circulatie, avizarea montarii unor limitatoare de viteza (din 800 de metri in 800 de metri) si a semnalizarii rutiere de atentionare pe portiunea de drum cuprinsa intre Pod Vitan si limita administrativa a Municipiului Bucuresti, sens Glina. Pe celalalt sens de circulatie, dinspre Glina spre Pod Vitan, se vor monta acelasi tip de limitatoare si indicatoare rutiere de limitare a vitezei, la care se adauga, in curba, panouri Curba deosebit de periculoasa", au spus reprezentantii Primariei Capitalei.



Primarul Sectorului 3 a precizat ca montarea parapetilor de protectie nu necesita multi bani. "Adica discutam de bani relativ putini, se poate face, dar repet, discutam totusi de vieti omenesti. Putem sa rezolvam aceasta problema asa cum stim noi, la Sectorul 3 sa o facem, cu bani putini", a spus edilul. Robert Negoita a mai adaugat ca luni va trimite o solicitare in acest sens Primariei Generale, informeaza MEDIAFAX.
Citeste si:
Ce trebuie să știi atunci când începi o activitate de ridesharing
Ce trebuie să știi atunci...

O masina in care se aflau patru persoane a cazut sambata in raul Dambovita, in urma accidentului o persoana decedand si alte trei fiind transportate la spital. In autoturism se afla si un copil. La fata locului, s-au deplasat doua echipaje ale SMURD, care au scos victimele din autoturism si le-au aplicat manevre de resuscitare.
Un accident similar s-a produs vineri, cand o femeie de 26 de ani a cazut cu masina in rau, in zona targului Vitan, incidentul soldandu-se cu decesul tinerei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.