Parintii isi pot inscrie copiii la clasa pregatitoare in doua etape, incepand de luni, prin completarea unei cereri de inscriere la scoala, potrivit calendarului si metodologiei publicate de Ministerul Educatiei.

Incepand de luni, 29 februarie, cererea-tip de inscriere in clasa pregatitoare se poate completa online sau la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Validarea cererii-tip de inscriere este obligatorie si se face la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea, in prezenta lui si a cel putin unui membru din comisia de inscriere, conform programarii realizate de catre unitatea de invatamant, zilnic, in intervalul orar 8:00 - 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 - 13:00 (sambata), anunta MEDIAFAX.

Validarea cererii-tip de inscriere consta in compararea datelor introduse in aplicatia informatica cu documentele depuse de catre parinte, tiparirea, verificarea si semnarea de catre parinte a fisei tiparite. Scolile vor asigura si posibilitatea de programare telefonica a parintilor pentru completarea si validarea cererilor-tip de inscriere. Numarul de telefon la care parintii pot apela este afisat la avizierul unitatii de invatamant si pe site-ul acesteia, daca exista, cat si pe site-ul inspectoratului scolar.

Parintele depune, in momentul completarii cererii – tip de inscriere la unitatea de invatamant, o fotocopie a actului de identitate propriu si o fotocopie a certificatului de nastere al copilului. Copiile vor fi certificate conform cu originalul de catre secretariatul unitatii de invatamant, pe baza documentelor originale.

In cazul in care cererea-tip de inscriere este completata pentru un copil care implineste varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, alaturi de documentele mentionate, parintele depune si o copie a documentului privind rezultatul pozitiv al evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului.

In cazul in care solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe langa documentele mentionate, dupa caz, parintii depun si documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare. In cazul in care solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, parintele va mentiona, prin bifarea unei optiuni in cererea-tip de inscriere, daca este de acord cu inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, in situatia in care acesta nu va fi admis la scoala solicitata, din lipsa de locuri libere.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.