Circa 250 de persoane au participat duminica, in Capitala, la un mars pentru sustinerea legii darii in plata si impotriva conducerii BNR care s-a opus proiectului in forma actuala, oamenii aruncand, in semn de protest, cu monede pe treptele din fata Bancii Nationale a Romaniei.

Protestatarii s-au strans, in jurul orei 12.00, in fata Palatului Victoria si au pornit apoi in mars pe traseul Calea Victoriei - Lipscani - Smardan -bd Natiunile Unite - bd Libertatii - Piata Constitutiei.

Organizatorii au anuntat ca mitingul este unul de sustinere a legii darii in plata si impotriva abuzurilor sistemului bancar. “ Vrem sa sustinem legea darii in plata asa cum este ea, fara amendamente, luand ca exemplu concret consumatorii persoane fizice care au aceleasi drepturi indiferent de situatie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Teodorescu, organizator si membru al Grupului clientilor cu credite in franci elvetieni.

Cei 250 de oameni, unii dintre ei veniti din Oradea, Mures sau Constanta, s-au oprit si in fata sediului BNR unde au cerut demisia guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu. Tot in semn de protest fata de pozitia conducerii BNR care este impotriva legii darii in plata in forma actuala, protestatarii au aruncat cu monede pe scarile din fata sediului BNR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.