Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a fost retinut, vineri dimineata, la Salonul de anticariat Champerret, aflat in curs intr-un cartier din nordul Parisului, fiind plasat in detentie judiciara in asteptarea extradarii.

Potrivit surselor citate de France Info, Gregorian Bivolaru, care figura in baza de date a Europol, a fost depistat de agenti ai politiei franceze vineri dimineata la Salonul de Anticariat Champerret. "Salonul Champerret de Carte si Manuscrise Vechi" a inceput vineri, intr-un spatiu expozitional din nordul Parisului, urmand sa se incheie pe 29 februarie, potrivit site-ului organizatorilor.

Gregorian Bivolaru, in varsta de 63 de ani, a fost retinut si plasat in detentie judiciara, in vederea eventualei extradari in Romania. Gregorian Bivolaru figureaza pe lista Agentiei politiei europene (Europol) cu cei mai cautati infractori, fiind alaturi de indivizi precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015.

Gregorian Bivolaru a fost arestat la trei ani de la momentul in care Tribunalul Sibiu a emis un mandat de urmarire internationala pe numele sau, au confirmat surse din cadrul Politiei romane pentru MEDIAFAX.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat, pe 14 iunie 2013, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor in forma continuata, decizia fiind definitiva. Prin aceeasi decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale in legatura cu victima Madalina Dumitru, pe motiv ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii. Pentru acelasi motiv si in cazul aceleiasi victime, Bivolaru a fost achitat si pentru fapta de trafic de minori. Totodata, instanta a incetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei, fapta fiind prescrisa.

Gregorian Bivolaru a plecat din Romania dupa ce a fost trimis in judecata, in august 2004, fiind arestat scurt timp in aprilie 2005, in Suedia. In noiembrie 2005, autoritatilor romane li s-a respins cererea de extradare a acestuia. Ulterior, in decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autoritatilor suedeze. Din 23 mai 2013, instanta suprema l-a citat in dosar pe Gregorian Bivolaru si cu noul sau nume, Magnus Aurolsson. Gregorian Bivolaru aparea pe site-ul eumostwanted.eu ca fiind unul dintre cei mai urmariti romani.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.