Profesorul din Vaslui care a aratat elevilor un film despre avort a fost declarat nevinovat de comisia de disciplina care a anchetat cazul.

Profesorul de religie care a prezentat unor elevi ai Liceului "Emil Racovita” din Vaslui un film despre avorturi, un elev in varsta de 17 ani lesinand in timpul vizionarii, a fost declarat vineri nevinovat de catre comisia de disciplina care a anchetat cazul, potrivit ISj Vaslui.

"Profesorii de specialitate din cadrul comisiei considera ca materialul ales de cadrul didactic pentru ilustrarea orei este adecvat temei, cu conditia unei difuzari selective, a unor secvente care promoveaza apararea vietii. (...) Elevul a declarat ca nu imaginile prezentate i-au influentat starea de sanatate, el imaginandu-si posibile consecinte nefaste, acest fapt afectandu-l emotional. El a mai spus ca este foarte interesat de tema discutata si nu are sa-i reproseze nimic cadrului didactic. Reactiile elevului ar fi putut fi influentate de un cumul de factori: particularitati ale personalitatii (sensibilitate, capacitate empatica la nivel ridicat), posibil disconfort fizic, particularitati specifice varstei adolescentei.", se spune intr-un comunicat al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, citat de MEDIAFAX.

Membrii comisiei de disciplina au precizat ca imaginile prezentate de profesorul de religie elevilor nu au avut un puternic impact emotional. "Consilierii de specialitate de la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Vaslui considera ca primele 6 minute ale filmului, vizionate de elev si difuzate la clasa pana in momentul incidentului, nu prezinta imagini cu puternic impact emotional, acestea furnizand mai degraba informatii despre stadiile dezvoltarii fatului, imagini ce sunt regasite, de altfel, si in atlasele de biologie", se mai arata in sursa citata.

Miercuri, un elev de 17 ani din clasa a XI-a a Liceului "Emil Racovita” din Vaslui a lesinat in timp ce viziona un documentar despre avort, prezentat de profesorul de religie. Baiatul a fost dus cu ambulanta la spital, unde i-au fost acordate ingrijiri, elevul revenindu-si si fiind trimis acasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.