Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca specialistii au identificat cauza imbolnavirii copiilor din Arges.

"Cauza imbolnavirilor este o infectia cu E-Coli 0 26, o tulpina diferita de cea obisnuita gazduita in interiorul intestinelor, care se poate transmite interuman", a completat dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

In ceea ce priveste starea de sanatate a copiilor internati acum la Spitalul Marie Curie, ministrul Sanatatii a spus ca acestia se simt mai bine comparativ cu zilele trecute.

Copilul ajuns miercuri seara la Spitalul Marie Curie se afla in acest moment internat la Terapie Intensiva, scrie MEDIAFAX.

"In spital sunt internati in acest moment sase copii: trei pacienti care urmeaza dializa, doi care nu mai fac dializa si un copil internat la Terapie Intensiva. Acesta a ajuns aseara la spitalul nostru. A fost trimis cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic. Pot sa va spun ca s-a confirmat inca de la internare. Dupa doua ore am avut si rezultatele de laborator”
, a explicat dr. Mihaela Balgradean, sefa Sectiei de Nefrologiei a Spitalului Marie Curie.

De asemenea, dr.Balgradean a mai spus ca la spital urmeaza sa ajunga si un copil in varsta de 11 luni, din Campulung. Abia dupa analizele de laborator se va putea stabili daca si in cazul acestuia se confirm sindromul hemoltic uremic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.