Care crezi ca este secretul longevitatii? Sa faci exercitii in fiecare zi, sa faci yoga, sa meditezi, sa slabesti sau sa sa incerci sa mentii colesterolul la un nivel optim?

Aparent, niciuna dintre variantele mai sus enumerate nu se numara printre raspunsurile corecte pentru prelungirea vietii. Potrivit unui nou infografic publicat in JAMA ceea ce mananci conteaza mai mult decat orice activitate fizica sau un colesterol scazut.

Astfel, cercetatorii au creat o diagrama care listeaza primele zece cauze de deces in ultimele doua decenii, printre acestea numarandu-se bolile de inima, Alzheimer, cancerul pulmonar, accidentul vascular cerebral, infectiile respiratorii, diabetul zaharat, cancerul de san si de prostata, dar nu numai, scrie prevention.com.

Insa, infograficul prezinta si o serie de factori care cresc riscul de deces. De exemplu, hipertensiunea arteriala este un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral. De asemenea, datele arata ca "riscurile dietetice" au fost relationate cu sapte din top 10 cauze ale decesului. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca dieta are cea mai puternica influenta in viata noastra.

Exista doar o mare intrebare: Ce inseamna mai exact "risc alimentar"?

In cadrul acestei analize, dietele "riscante" presupun o alimentatie deficitara, care nu contine suficiente legume, cereale integrale, nuci si seminte, lapte, fibre, acizi grasi omega-3 sau grasimi polinesaturate; in schimb se consuma prea multa carne rosie, bauturi indulcite, grasimi trans si sodiu.



Concluzie: pentru a ne mentine sanatosi si a avea o viata cat mai lunga nu trebuie sa optam pentru o dieta restrictiva sau un plan elaborat de alimentatie, ci doar sa consumam ceea ce trebuie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.