Medicul Petek Karagöz din Turcia a analizat efectele pe care un somn de proasta calitate le are asupra corpului uman. Acesta este un aspect extrem de important pentru individ, intrucat o treime din viata este petrecuta dormind, scrie Descopera.

Multe dintre problemele de sanatate sunt legate de calitatea somnului, sustine medicul Petek Karagöz din Turcia.

Avand in vedere faptul ca aproximativ o treime din viata o petrecem in somn, acesta trebuie sa fie de calitate pentru ca organismul sa faca fata cu bine activitatilor din restul timpului, citeaza Descopera.

Un somn de proasta calitate inseamna oboseala excesiva si poate duce la ingrasare pentru ca metabolismul se deregleaza, iar organismul nu mai poate desfasura activitatile, spune medicul Karagöz.

Un aspect deranjant, care poate afecta calitatea somnului, este sforaitul, care apare la 50% dintre barbati, 25% dintre femei si 10% dintre copii, mai arata specialistul in neurologie, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.