Utilizatorul mediu al serviciilor de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 167 MB trafic de date, trimite 74 de SMS-uri nationale si vorbeste 250 de minute, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

"Utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 167 MB trafic de internet mobil, trimite 74 de SMS-uri nationale (dintre care 64 in reteau proprie si 10 in afara retelei) si suna in medie 251 de minute de pe terminalul propriu atat in retea (193 de minute), cat si in afara retelei (58 de minute)", arata ANCOM, intr-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Un utilizator ocazional de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 56 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri nationale (din care 21 in reteau proprie si 3 in afara acesteia) si suna in medie 83 de minute de pe terminalul propriu, atat in retea (64 de minute), cat si in afara retelei (19 minute).

Totodata, utilizatorul intensiv are un consum lunar de 501 MB trafic de internet, trimite 222 SMS-uri nationale (din care 192 in retea) si suna in medie 753 de minute (din care 579 minute in retea).

Datele sunt aferente primului semestru din 2015

"Comparativ cu profilul de consum al utilizatorului configurat pentru perioada anterioara, se remarca o crestere a traficului in afara retelei pe toate segmentele de consum, pe fondul reglementarii de catre ANCOM a valorii maxime practicate de operatori pentru tarifele de terminare a apelurilor in retelele mobile si corelat cu axarea operatorilor mobili pe oferte cu minute nelimitate sau nationale incluse", precizeaza autoritatea.

In ceea ce priveste telefonia fixa, datele ANCOM arata ca utilizatorul mediu apeleaza lunar 45 de minute in retea si 33 de minute in afara acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.