Turnul bisericii evanchelice fortificate din localitatea brasoveana Rotbav, care dateaza din secolul al XIII-lea, s-a prabusit, in noaptea de vineri spre sambata, fara ca cineva sa fie prins sub daramaturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, cpt. Ciprian Sfreja, pompierii au intervenit pentru inlaturarea pericolului de prabusire a altor elemente de cladire.

"Ne-am deplasat la fata locului si se intervine pentru inlaturarea pericolului. Nu sunt victime“, a spus sursa citata.

Constructia bisericii evanghelice fortificate a inceput in anul 1250, iar zidul din jurul ei a fost ridicat in secolul XV. In anul 1602, biserica a oferit loc de refugiu generalului Giorgio Basta, fiindca zidurile ei au rezistat asediului principelui Transilvaniei Gabriel Bathory.

In marele incendiu din 1732 cetatea si satul Rotbav au fost arse. Lucrarile de restaurare au inceput in 1738, in urma carora biserica a fost reconstruita, doar turnul bisericii a pastrat forma originala.

Biserica evanghelica fortificata din Rotbav este una dintre cele mai vechi constructii de acest tip din Tara Barsei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.