Directorul executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), Delia Nica, si-a dat demisia, dupa ce a fost filmata lovind cu o geanta si jignind un activist de mediu la finalul unor discutii, la Ministerul Mediului, privind reciclarea.

"In urma situatiei create inteleg sa-mi asum responsabilitatea pentru maniera in care am reactionat, care nu poate fi in niciun fel acceptabila, desi nu ma caracterizeaza. In acest sens, mi-am inaintat demisia catre board-ul Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania - AMRCR - pentru ca nu doresc ca evenimente colaterale sa aduca atingere imaginii asociatiei si membrilor sai", afirma Nica.

Ea a adaugat ca isi doreste ca proiectele si reusitele de la AMRCR sa fie "mult mai puternice si durabile decat emotia produsa de acest eveniment regretabil".

"In viitor ma voi dedica altor activitati personale si profesionale, in care sper ca expertiza mea sa fie utila", a mai spus ea.

Pe site-ul unei organizatii de mediu a fost postat un material video in care Nica apare lovind cu geanta si jignind o persoana care o filmeaza, dupa discutii care au avut loc miercuri la Ministerul Mediului, unde s-a decis formarea unui grup de lucru care sa reformeze sistemul de reciclare. La intalnire au participat oficiali ai Ministerului Mediului, reprezentanti ai producatorilor, reciclatorilor si societatii civile.

AMRCR a transmis presei, joi, un comunicat in care cere anularea taxelor de penalitate pentru ambalaje si sistem de colectare garantat de stat. Asociatia sustinea ca acestea se ridica in unele cazuri, pentru 2015, la 1,5 milioane euro pentru o singura companie, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, reprezentantii marilor retaileri cereau abrogarea textelor normative care au dus la crearea unui sistem nefunctional in ceea ce priveste gestionarea deseurilor de ambalaje si la nerespectarea normelor europene si a tintelor asumate de Romania in acest context.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.