Crucea de pe Caraiman va fi reabilitata in perioada urmatoare, monumentul fiind transferat joi la Ministerul Apararii Nationale care va finanta lucrarile, costurile fiind estimate la aproximativ 6 milioane de lei.

“Guvernul a aprobat joi, prin memorandum, trecerea Monumentului Eroilor Crucea de pe masivul Caraiman din domeniul public al orasului Busteni in domeniul public al statului, in administratia MAPN. Monumentul Eroilor necesita lucrari de reabilitare...acesta este motivul. Acestea fiind estimate de o comisie a Ministerului Culturii undeva la 6 milioane de lei", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

El a precizat ca Primaria orasului Busteni a trimis o scrisoare de solicitare a sprijinului Ministerului Apararii Nationale, pentru a cauta o solutie pentru reabilitarea monumentului. "Aceasta este solutia pe care MAPN a identificat-o – trece in patrimonial ministerului, iar ministerul va finanta acest proiect", a mai spus Dan Suciu.

Reabilitarea monumentului face parte din programul national "Romania 100", in perspectiva aniversarii unui secol de la Marea Unire, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.